Kontaktinfo
Runningman
3 AF286 CE 753 A 4103 83 ED DC7 BBE078255

Det Andre Teatret åpnet dørene i Oslo i 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Siden da har teateret vokst for hvert år som er gått, og de siste årene har vi hatt besøk av flere enn 30 000 publikummere hvert år.

Teatret er kjent for sitt varierte repertoar av scriptede og improviserte forestillinger for alle aldre. Vi spiller over 350 forestillinger hvert år på våre egne scener i Oslo og turnerer omfattende i skoler, kulturhus og internasjonale festivaler over hele verden. Det Andre Teatrets stil og kjennetegn er omforming, nær historiefortelling fortalt i dialog med publikum og lek med teatrale virkemidler.

DATFEST DAY 4 stemning 1 of 6 1

Vi viser internasjonale og norske gjestespill og tilbyr kurs og workshoper både på og utenfor teatret. Teateret har en stor gruppe frivillige som bidrar til å holde stedet i drift ved å hjelpe til med alt fra billettsalg, vask, rydd og rigg, til teknisk avvikling av forestillingene. Vi har en liten, men fantastisk stab som sammen med ensemblet utgjør ryggraden i teatret. Til enkelte prosjekter og forestillinger er vi så heldige å motta støtte, noe som bidrar til at vi kan tilby et variert og fyldig program gjennom hele året. Fra og med 2014 har vi også mottatt litt driftsstøtte fra Oslo kommune. Er du interessert i å være frivillig her hos oss, send en e-post til frivillig@detandreteatret.no

Showman i dress

Kjære publikum!


Velkommen til ny sesong på DAT! Vi gleder oss altså noe så vanvittig til å kunne kjøre på igjen. Og for en fest det blir frem til jul! Som alltid er det forestillinger hver kveld fra onsdag til lørdag, i tillegg blir det noen skikkelig bonus-karameller på søndagene. I midten av sesongen flesker vi til med mini-festivalen Skeiv Langhelg i anledning Skeivt Kulturår, og når jula nærmer seg runder vi av høsten med en splitter ny versjon av klassikeren «Tre nøtter til WHAAAT??!».

Det er altså så mye nytt og spennende på programmet!! «Clickbait - the musical» er en splitter ny musikal der dine favoritt-overskrifter blir utgangspunktet for sang, dans og store følelser. Annenhver fredag inviterer Kristine Grændsen til Fredagsfilmen - der du kan få spilt ut din drømmeversjon av din yndlingssjanger. På lørdager inviterer vi til «Late night extravaganza» der Nils Petter Mørland har med seg et kobbel improvisatører som ikke aner hvilke talkshow-gjester de skal fremstille. Olli Wermskog har blitt kjendis og skal invitere med seg store stjerner uten improerfaring til å lage forestillingen «Crash and Burn». Nå i begynnelsen av sesongen kan du også se Antiteatrets kritikerrroste forestilling «Fluer» som vi har vært med å produsere. I tidlig september blir det nypremiere på den prisvinnende forestillingen En pappeske med historier, som DAT har tilrettelagt for turné. En fin og morsom forestilling der Martine Hattestad Kveli forteller om sin oppvekst som adoptivbarn i Norge og hva det kan si å være norsk i dag.

Som ikke alt det var nok kommer også Impro on the Beach tilbake med sesong 2 - her konkurrerer alle i ensemblet mot hverandre for å vinne en ekte tur til syden.

I tillegg fortsetter suksessen «2FOR1 på torsdag», her får du alltid to shows til prisen av én. Det kan bli musikk, teater, sirkus, slampoesi og fortelling - skikkelig godt og blandet med andre ord. Skulle du ha lyst til å prøve impro sjæl bør du sjekke ut forestillingen Micetro. Hver onsdag er det gratis workshop fra kl.18:00-kl.19:00, og etter å ha vært med der et par ganger kan du få sjansen til å være med å spille i forestillingen kl.20:00. Her blander vi erfarne og nybegynnere i en beinhard kamp om å bli den beste! Om du ikke har lyst til å stå på scena, eller bare vil gjøre enda flere ting, har vi et fantastisk frivilligprogram. Her kan du bidra som tekniker, riggehjelp, publikumsvert, husansvarlig m.m. Meld deg på frivillig@detandreteatret.no. Sjekk ut hele programmet her!

Vi gleder oss så drøyt mye til å se dere!


Mats Eldøen

Teatersjef og kunstnerisk leder

Mats

Styret ved Det Andre Teatret

Øystein Djupedal - Styreleder

Marte Mørland - Styremedlem

Maria Bock - Styremedlem

Sunniva Steine - Styremedlem

Martin Biehl - Styremedlem

Håvard Fossbakken - Styremedlem

Mann med sigg

Følg oss på sosiale medier!